BEBEK TAKIMI


Modelin Yapılışı
ÖN :
46 ilmek lacivert renk ile başlanacak. 2 sıra haroşa yapıldıktan sonra düz örgüye beyaz renk ile geçilirken yanlardaki 3’er ilmeklik haroşa lacivert renk ile 3 sıra daha haroşa olarak örülecek. Beyaz renk 4 sıra örüldüğünde üzerine 2 sıra lacivert örülüp tekrara 4 sıra beyaz ile örgüye devam edilecek.Bu arada kenardaki 3 ilmeklik haroşa kısımlar toplam 5 sıra olunca yanlardan 1’er ilmek artış yapılarak örgüye 48 ilmekle düz örgü olarak devam edilecek. Beden boyu 19 cm’de kol evi oyuntusu için yanlardan 4’er ilmek kesilip beden boyu 29 cm’de ön yaka oyuntusu için ortadan 6 ilmek, yanlardan bir kere 2, üç kere 1 ilmek kesilip omuzlarda kalan 12’şer ilmekler 1 düz 1 ters lastik olarak örülürken her bir omuzdaki lastiğe 2 adet ilik açılacak. Omuzlardaki lastik kısım 6 sıraya ulaştığında ilmekler kesilerek ön parça bitirilecek.
ARKA :
46 ilmek lacivert renk ile başlanacak. Ön parçada yapılan işlemler aynı şekilde tekrarlanacak. Beden boyu 32 cm’de arka yaka ortasından 8 ilmek yanlardan bir kere 4’er ilmek kesilip omuzlardaki 12’şer ilmek de 1 düz 1 ters lastik olarak 6 sıra örülüp ilmekler kesilerek arka parçada bitirilecek.
KOL :
28 ilmek lacivert renk ile başlanacak. 2 sıra haroşa yapıldıktan sonra düz örgüye beyaz renk ile geçilip 4 sıra örüldükten sonra 2 sıra lacivert örülüp örgü aynı sıralarda çizgilerle devam ederken bu arada yanlardan 2 ilmek içerden altı kere 1’er ilmek artış yapılarak 40 ilmeğe ulaşılacak. Artış araları 6 sırada bir olacak. Kol boyu 24 cm’de tüm ilmekler kesilerek kol bitirilecek.
YAKA :
Ön yaka için 32 ilmekten arka yaka için 28 ilmekten lacivert renk ile 2 sıra haroşa yapılıp ilmekler yaka etrafına dikilecek.
CEP :
Lacivert renk ile 10 ilmek başlanacak. Her sırada yanlardan 1 ilmek içerden üç kere 1’er ilmek artış yapılarak 16 ilmeğe ulaşılacak. Cep boyu 16 cm’de 2 sıra haroşa yapılıp ilmekler kesilerek cep bitirilecek.
ATKI :
Lacivert renk ile 21 ilmek başlanıp 2 sıra haroşa yapıldıktan sonra yanlarda 3’er ilmek haroşa lacivert renk ile devam ederken, aradaki ilmekler 4 sıra beyaz 2 sıra lacivert olarak örülmeye devam edilecek. Atkı boyu 94 cm’e ulaştığında 2 sıra haroşa yapılıp ilmekler kesilerek bitirilecek. Atkı eni 14 cm olacak.
BERE :
Lacivert renk ile 54 ilmek başlanacak.4 sıra haroşa örüldükten sonra düz örgüye beyaz ile geçilip 4 sıra beyaz 2 sıra lacivert olarak 9 cm örüldükten sonra ilk sırada 3 ilmekte bir ilmek kesilecek. İkinci sırada her 2 ilmekte bir 1 ilmek, üçüncü sırada her 2 ilmekte 1 ilmek, 4’üncü sırada her ilmekte 1 ilmek kesilerek son sırada bütün ilmekler 2 ilmek birlikte kesilerek 8 ilmeğe inilecek. Bu ilmekler arasından iplik geçirilerek tepe kısmı büzdürülecek.
PATİK :
Lacivert renk ile 35 ilmek başlanacak. 5 sıra haroşa yapıldıktan sonra yanlardan 14’er ilmeklik haroşa kısımlar ayrılacak ortadaki 7 ilmek düz ögüye çevrilip örülürken bu arada her sırada yanlardaki 14 ilmeklik kısımlardan 1’er ilmek kesim yapılarak ve bu işlem 5 kere tekrarlanarak patiğin bilek kısmına gelinecek. Kalan 25 ilmek 2 sıra beyaz 2 sıra lacivert olarak toplam 10 sıra düz örülüp daha sonra aynı sıralarda düz örgü üzerine ters örgü yapılarak ilmekler kesilerek patik bitirilecek. Patiğin bilek kısmına iki renk iplik bükülerek bağcık yapılacak.
BEBEK :
Lacivert renk ile 4 ilmek başlanacak. Örgü 4 sıra beyaz 2 sıra lacivert olarak örülürken yanlardan her sırada 1’er ilmek artış yapılarak 14 ilmeğe ulaşılacak. En son yapılan artış üzerine 8 sıra örüldükten sonra tepede 6 ilmek kalana kadar yanlardan 12’şer ilmek kesimler yapılacak. Beden üzerinde kalan 6 ilmek aralarından artış yapılarak 11 ilmeğe ulaşılacak. 4 sıra örülüp yanlardan 1’er ilmek kesilerek 6 ilmeğe inilip, bu ilmekler de kesilip bitirilecek.
KOL ve BACAKLAR :
Kollar 11’er ilmekten 6 sıra bacaklar 13’er ilmekten 6 sıra örülüp bedene dikilecek.
SAÇLAR :
Lacicert renk ile değişik boyutlardaki iplikler bebeğin başı üzerine dikilerek oluşturulacak

0 FİKİRLERİNİZ:

 

ÖRGÜ CAFE ©